Fortfarande sjuk....

Den här dumma förkylningen håller i sig! Har visst feber idag också... men det har jag nog haft hela tiden för jag fryser som bara den om trots att jag sover under 3! lager täcken och filtar. Tog 2 advil förut men febern fortsätter stiga, så ska det väl inte vara?

Eftersom jag är sjuk händer inget som är värt att blogga om så nu ska jag tillbaka till soffan och kolla på The Terminal!



Ses snart igen!

Bra slut på 2011...

... tyvärr inte! Jag har blivit förkyld!!!  Fast jag har ju redan varit förkyld i år ju, brukar ju bara bli det 1 gång/år. Jaja. det nya året kan ju bara bli bättre.

 Jag ska kolla vad jag väger på nyårsdagen och se hur mycket jag lyckats gå ner utan ansträngning det här året.
Hoppas ju jag kan gå ner lika mycket eller mer nästa år utan ansträngning. Tänk vad lite mer mat kan göra! Att fuska med maten är inget bra. Jag har i år ätit mer än jag gjort tidigare och det har gett resultat. Jag har bevisat för mig själv att jag kan inte överleva på te, te och mer te, lite mat måsta jag ha ibland...

Nu ska jag bädda ner mig i sängen igen och fortsätta läsa min bok. Vill ju börja på min nya Stephen Kingbok, men MÅSTE avsluta den jag redan håller på med först!

Så...

vi ses snart igen!

Jul 2011

Jaha... så var julen över för den här gången!

Jag har ju inte bloggat på några dagar så det här inlägget blir för 5 dar eller nått...

Veckan började ju med att jag fyllde år. Dagarna efter det är ganska händelselösa. Den 23:e kom mina grannar och mamma och Leif hit på lite uppesittarkäk. Mtcket trevligt!

Julaftonsmorgon slutade mitt internet, tv och telefon att fungera! KUL! inte...
Ringde Telia men de kunde inget göra och sa att tyvärr måtse en tekniker komma ut och de jobbar inte på julen...  Kille sa att senast torsdag!!!  skulle det vara fixat! Kul att vara utan allt hela julhelgen!

Hur som helst så firades jul hos pappa precis som vanligt med en massa god mat! Lagom till Kalle Anka var det dax för en lite tupplur! Sov i en timma sen väckte Thina mig och sa att vi skulle dela ut paketen!

Jag fick allt på min önskelista!



När vi delat ut alla klapparna fikade vi på en massa goda kakor, ostkaka, kladdkaka och en massa annat gott.

Jag åkte sedan ner till mamma en sväng för att fira lite med henne också. Vi köpte inga paket till varandra i år. Leif var där så det blev att äta lite till...

Åkte nog hem runt 22 hugget tror jag. Dum som jag var släppte jag ut Lucifer, tänkte att han nog inte skulle vara ute så länge eftersom det var rätt kallt, men ack så fel jag hade. Var ute och ropade efter honom när jag hörde hjortarna klonka horn på kullen. Knackade på hos Maria och så gav vi oss ut med ficklampa för att kolla efter dom. En av dem kom ner och stannade bara 1,5 meter i från oss och bleg. Måste vara en från förra vintern som kom ihåg att vi är snälla. När jag kom in igen hade modemet bestämt sig för att funka lite igen. Telefonen var tillbaka lixom tvn... eller ja, nästan. kollade lite på den kanal som behagade komma fram tills Lucifer ville komma in. Somnade omgående kan jag säga!

Annandagen vaknade jag som vanligt för tidigt och kollade om modemet överlevt natten vilket det hade. Tvn funkade som den ska och alla kanaler fanns, intenetet var tillbaka så jag kunde spela lite spel och så.  Klockan 14 var det dax för lite julfirande hos Jocke med familj! Mera god mat och fika! 

När jag kom hem ville grannarna att jag skulle komma in till dem en stund så det gjorde jag. Fick en jättefin hjärtformad plåtburk   med hello kitty på fylld med godis!

Fikade lite till innan jag gick hem och slappade innan läggdax.


Vaknade tidigt i morse och vågade knappt titta ut eftersom det blåste så in i h''''e inatt. Men vad jag kan se ligger taket kvar och inga pannor har trillat ner. Gicke en promenad med Maria och bort vid hengränd står 5 hjortar och betar gräs.  En gubbe bakom os fortsatte att gå emot dem och självklart springer de mot vägen. Vi hejdade bilarna så att djuren kunde gå över vägen. De tog det lugnt och stannade till i backen vid grusplanen vid långbrott. Vi stog och kollade en stund innan vi fortsatte vår promenad.     
När jag kom hem åkte dammsugaren fram, nu är det rent och fint igen!

Lagade lite mat och åt och nu ska jag snart kolla på tv lite innan jag ska ta ett härligt skumbad!


Ha det bäst så ses vi snart igen!                                      

Kallt!

Idag var det -3.8 grader!!!  Kallaste på länge. Snön ligger kvar och båda bilarna står ute... dumt när man har garage.Men men, ska fixa det i morron tänkte jag, lilla röd ska få bo inne ett tag.

Idag blev inte mycket gjort. Vaknade tidigt och kollade på julkalendern men frös så in i helvete att jag så fort den var slut kröp ner i sängen igen med min bok. Jag har sen i somras bara läst en bok, inne på den andra nu. Det är mycket lite för att vara jag. Men men nya böcker väntar på lördag, då jävlar ska här läsas!

Just nu läser jag



Har en till att läsa när jag är klar med denna av samma författare. 

Har fixat lite som skulle frysas och burit ner det till frysen i källaren. Ja jo det är la det jag gjort idag!

Nu ska jag slappa i soffan lite!

Vi ses snart igen!




Hipp hipp Hurra!

Bloggade inget igår för jag var upptagen med att fira födelsedag!

Jag började dagen med att skjutsa Dan till tåget. Nu är han hemma i England för gott. Sen åkte jag hem och dammsög lite. Plockade ner lite saker i källaren och tog med lite upp från källaren.
På eftermiddagen kom mamma och hjälpte mig att fixa inför mitt kalas. Vi satte upp bord och stolar och dukade fram fika. Jag gjorde tårtan i lördagskväll och tur var det! Jag hade blivit medastressad om jag skulle ha gjort det i går på förmiddan. Jag kan säga att långa naglar och sockerpasta inte är en bra kombination!
Men men, tårta blev det!



Tyvärr tog jag inte ett enda kort från kalaset!

Men däremot har jag tagit kort på mina presenter!



Mycket Hello Kitty blir det! Me like!

Idag började jag med sovmorgon ända till 07:30. Sen gick Maria och jag på promenad i 1½ timma. Sen hem och sova middag. På eftermiddagen kom Peter, Maria & Andreas på kalas. Ett blomsterbud dök också upp med en väldigt vacker skapelse till mig!



Thank you so much Dan! It is absolutly gorgeous! Hope to see you soon. As soon as I get a job, I'll come to England to see you and your family!



Nu ska jag nog sova lite, hade hoppats få prata några ord med Kenneth och Sarah men de är inte online på skype så det får la bli i morron istället!


Vi ses snart igen!

1 vecka kvar till Julafton!

Och det snöar! Fast det gör inte så mycket, det är ju inte kallt.

Idag har det städats, diskats och tvättats här hemma! Stora storebror ska på personalfest så jag skjutsade honom och Sari till mötesplatsen innan jag och syrran åkte till willys och handlade lite. Jag har köpt det sista till mitt kalas i morron så nu är allt klart, eller... ja nästan då! Jag ska göra en tårta.

Kl. 18 ska jag hämta Dan och sen ska vi hämta pizzor som vi ska käka såhär hans sista kväll i Sverige. I morgon bitti ska jag skjutsa honom till tåget.

Tror jag ska förbereda tårtbaket lite.....  har lixom inget annat för mig just nu.

Vi ses snart igen!

Fredag!

Dagen började som vanligt lite före 7:00. Strax efter 7 ringer telefon, man blir ju lite fundersam när det ringer så tidigt. Men det var inget farligt som hänt, bara grannen som behövde skjuts! Så de fick hon vid halv 9. Hon uträttade det hon skulle och när hon var klar åkte vi till Stallkiosken och fikade. Räkmacka!!! mmm  gottit!  Efter fikan handlade vi lite innan vi åkte hem igen.

När jag kom hem kollade jag brevlådan trots att jag visste att posten inte varit än. Där ligger en avi!!  Slänger in det jag handlat och åker till posten för att upptäcka att de inte har öppet under dagen...  Bara att åka hem och vänta!

Jag förstod att paketet kom från Amerika, men vad som var i visste jag ju inte! När posten öppnat igen åkta jag ner för att hämta mitt paket! Mitt stoooora paket!



I paketet fanns en äkta amerikansk dörrkrans! LOVE!!!!!!





Och i paketet fanns också några mindre saker inslagna i paket! Jag tänkte inte vänta tills på måndag med att öppna dem så det gjorde jag omgående!


Note pad och stämplar.


Vattenflaska i rostfritt stål och julgranskulor.

Jag älskar Hello Kitty! Min gran kommer att bli så fin!

Elsa däremot skiter blankt i Hello Kitty, hon gillar kartonger!
Den stora som mina fina saker kom i är numera hennes tillhåll!



Kenneth & Sarah!
Thank YOU so much!
I LOVE my birthday present and my wreath!



Vilken dag! Räkmacka och Hello Kitty prylar!
Kan ju inte bli bättre!


Vi ses snart igen!


Ajaj...

Vet inte om det blev för mycket frisk luft igår eller vad det var som orsakde min usla förmiddag.

Jag och Maria halkade runt berg på förmiddagen. Halt som satan på vissa ställen, men vi tog oss runt. Tog med kameran i fall vi skulle se några djur. Och det gjorde vi! 2 katter och säkert 7 hästar!



Den här kom fram och ville bli klappad! Så gosig med tjock vinterpäls!

Det var inte förrens vi kom hem till oss som vi hittade de djur vi ville se, våra hjortar!








När vi hade slängt upp lite äpplen till hjortarna gick vi hem till Maria som bjöd på mat! Spagetti och köttfärssås, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm gott!

Hur som helst, när jag vaknade idag hade jag värsta huvudvärken. Frös som bara den och kände mig allmänt sjuk. Bra, jag skulle ju tvätta och städa idag!  Det blev inget med det. Jag kollade på en film men hade svårt att hålla mig vaken, så när den var slut kröp jag ner i sängen igen. Skulle bara sova 2 timmar tänkte jag, men jag orkade inte vakna när klockan ringde så jag stängde av den och sov vidare. Sov i 4 timmar! Men när jag vaknade var huvudvärken borta så jag fick i alla fall tvättat idag! Jag kan städa i morgon!

Måste åka och handla tårtprylar i morgon. Ska lägga på mina julkort också!


Vi ses snart igen!



Onsdag!

Var ju på luciakröningen i kyrkan igår. Stämningsfullt!








När jag kom hem ville Elsa också vara lucia men vi har ingen krona så hon nöjde sig med att vara tärna!



Nu ska jag se till att få nått i magen. Jag ska snart ut på promenad med Maria!


Vi ses snart igen!




Lucia!

Orkade inte blogga igår...


Jag kom på att jag hade ju ingen stjärna i badrumsfönstret så det fixade jag igår!



Nu kan man mysa även där inne!

Annars blev det inte mycket gjort igår... Det här med att vara arbetslös är inget för mig känner jag.... Skjutsade mamma till vårdcentralen igen.... sen bjöd hon på mat på Oasen, mmm gott!

Slappade i soffan mest hela kvällen. Idag ska jag ta mig en promenad, har några julkort som ska postas. Ikväll ska jag till kyrkan på luciakröning med Thina och Tony, det ska bli mysigt! Har inte varit på flera år!

Ska försöka hinna med en sväng med snabeldraken idag igen tänkte jag.

Ja jo, det är la så min dag ser ut!

Vi ses snart igen!




Jul!

Nu är det jul i mitt hus! Jossan var här i går och pyntade och klädde granen! Granen var dyr men ack så fin! Jag är supernöjd!





Jag brukar aldrig ta in granen så här tidigt men nån gång ska vara den första!
Vi har sen jag var liten alltid klätt granen när jag fyller år, en tradition som hängt med mig som vuxen också. Men men, nu är den där, klädd och fin!

Vi ses snart igen!


2 veckor kvar till Julafton!

Josefine kommer snart och ska hjälpa mig pynta. Var i väg och köpte gran förut så den ska kläs också är det tänkt. Just nu står den i garaget och värmer sig lite innan den ska få komma upp i vardagsrummet. 450:- för en gran, det är ju fan inte klokt! Men men...

Idag har jag faktiskt inte gjort så värst mycket, jag skjutsade mamma och handla samtidigt som jag köpte granen. That's it!

Ska kolla lite på nobelkarusellen, vill se Victorias mage!

Men nu är det dax för en ryk!


Vi ses snart igen!

Snön är som bortblåst!

Ja snön som föll ligger inte längre kvar, den har regnat och blåst bort! SKÖNT!

Jag fick iaf städat idag, också skönt!
Jag har rullat köttbullarna så nu kan det bli jul när som helst!



Alla klappar är inhandlade, skinkan är inhandlad....  Jag är alltså klar för att fira jul nu!
Fast innan dess ska jag ju fylla år igen förstås!

Kollat på idol, undrar om Robin sjöng illa rent taktiskt idag, jag menar, om han inte vill vinna. Det har ju inte gått så bra för vinnarna, 2:an och 3:an kommer ju längre! Så kanske han kör på taktik idag! Dessutom har ju herr Bard mer eller mindre redan gett han skivkontrakt!  Jag hejjar på Robin!

I morron kommer Josefine hit och hjälper mig julpynta lite, tror jag ska åka och köpa en gran i morronbitti så vi kan klä den också!

Jorå såatte... ja...

Vi ses snart igen!



5 +grader!

Visst är det väl skönt att det är så varmt ute nu när vi ändå kommer knappt en 1/3 in i december!   Eller ja ni som slipper betala för värme skiter la i vilket.

Grattis till mig och alla andra Annor idag!

Fick äntligen städat idag! Skulle ju ha gjort det i några dar utan att få det gjort. Snart ska jag ta mig an julköttbullarna som jag inte orkade rulla igår.

Ska se Idolfinalen sen, hoppas Amanda vinner för då slipper vi höra hennes skrik så länge till. Det är väl bara Agnes som vunnit som faktiskt har en karriär nu? 


Passar på att Gratulera  Jamma & Malin, Nina & Martin, Jenny & Rickard till era små döttrar och Emelie & Oskar till er lilla son! Lycka till med de små liven!


Vi ses snart igen!                   

Ansträngande dag!

Jag skulle ju ha städat igår men så fick jag köra mamma till vårdcentralen 2 gånger. Sista turen fick vi vänta i evigheter så när jag väl kom hem orkade jag bara laga mat och sen slappa i soffan. Tänkte jag skulle ha städat idag men efter mitt eget besök på vårdcentralen och en tur till affären var jag helt slut. Så jag sov middag med mina tjejer istället. Jag hinner städa i morron, det ska ju tydligen bli oväder så då är det väl lika bra att hålla sig inne.

Vill bara visa en bild på min lilla Elsa.



Nog för att hon är liten och söt, men att klämma ner sig i en kakaburk för att sova....  ja ja... alla sätt är bra utom de dåliga!

Lucifer har varit ute 8 timmar i sträck idag, undrar vart? Det har ju varit kallt och han brukar inte vara ute så länge då. Men men han kom ju hem till slut.

Nu är allt inhandlat till jul. Ska göra några köttbullar bara sen är allt klart! Köpte en skinka idag men ska låta den ligga kvar i förpackningen tills dagen innan julafton. Inte fuska! Hoppas jag iaf. Jag tänkte jag skulle spara några skivor av den i frysen till Kenneth och Sarah, de lär ju inte få det i USA, bara kalkon....då kanske de kommer att sakna skinkan så mycket att några sparade skivor i frysen kommer att gillas!


Vi ses säkert snart igen!



Städdag.

Ska städa av lite idag, skulle gjort det igår efter att bakandet var klart men orkade inte det då.
Lussebullar och en mjuk pepparkaka bakades senare under dagen. Bilderna från detta ....







Glömde visst ta bild på pepparkakan men det spelar ju ingen störra roll.

Snart ska jag ut och gräva fram bilen....  Det är ju 3+ ute så det borde inte vara så svårt.

Tiny och Elsa morronmyser i sängen.



Lucifer har gömt sig i källaren.

Tänkte bara visa en bild av trädgården. Nu ser man att hjortarna varit förbi en sväng!




Ha det gott så ses vi snart igen!


Bagarmästaren.

Jag fick till slut ändan ur stolen och satte en bulldeg.









Slängde ihop en sockerkaka också.





Den ser grön ut men den är INTE grön!

När jag hade bakat klart var det dax för säsongens första snöskottning! Snön skulle ju inte ligga kvar sa de på tv i morse! Men men, nu är det gjort iaf!



Högen blev inte så stor men den kommer säkert att växa innan det är vår igen!


Vi ses snart igen!


Bulle i ugnen!

Det var iaf tänkt att jag skulle ha ett gäng bullar i ugnen nu men inte faan har jag kommit så långt! Jag har iaf diskat upp det som inte går i diskmaskinen så nu kan jag sätta fart med bakandet.

Snart ska jag det... tror jag...  hoppas jag....

Vi ses snart igen!

Just in time!

Skulle inte sagt det där om att nu kan snön komma....  den kom... om än i mycket små mängder.




Knappt så det syns men lite snö har det allt kommit.

Dan var precis över på lite te och han gillar inte att snön kommer nu, han har inga vettiga skor....
Han lekte Elsa trött, tack för det säger Tiny!





Lyckades laga lite mat idag också! Mumma! En klar favorit!




Vi ses snart igen!

Nu kan snön komma!

Jag har äntligen vinterstädat verandan! Allt som inte ska vara där är undanplockat. Skönt! Enligt väderprognoserna ska det visst snöa ikväll/natt....  fast de får gärna ha fel för min del!



Kollade min sockerpasta idag igen... den verkar lite torr....  fast den är ändå kladdig....  hm... undrar om det ska vara så... Jaja, det märks, funkar den inte så som jag tänkt får jag tänka om....



Har kollat på en massa " how to" videosar på Youtube så nu ska jag göra ett försök att klä in tårtan i sockerpastan. Önskar jag hade en massa roliga tyllar så jag kunde göra buttercream och spritsa fina saker på den också men det har jag inte. Jag har bara tråkiga vanliga...


Tiny och Lucifer är ute i solen och Elsa sitter i fönstret och spanar på småfåglarna, själv ska jag slänga i en maskin tvätt nu!

Vi ses snart igen!


2:a advent...

Började redan kl 7....  är ju så rackarns trött på kvällerna så jag måste ju sova tidigt vilket innebär att jag också vaknar tidigt...

Hur som helst så skulle jag i väg kl 10 så jag hade gott om tid på mig att bli klar.

Syster och jag tog en tur till Gamleby för att få håret under kontroll igen. Syrran klipte en massa medans jag bara toppade som vanligt. Det är syrrans kompis Madde som klipper, så duktig tjej! Gosade lite med hennes 5 veckor gamla son Elliot medans syrran klipptes.

På vägen hem stannade vi i Överum för att käka lunch på korvmojjen där, det var gott! Luktade mat i bilen hur länge som helst efter det trots att vi kastade förpackningarna.

När vi kom hem slängde jag ihop lite sockerpasta som jag ska leka med på min tårta, kladdigt värre vill jag lova men resultatet ser lovande ut. Skulle ha bakat bullar eller lussekatter också men orken tog slut så det får bli i veckan.

Har just bråkat lite med Lucifer. Sen han hade urinstopp oroar jag mig ständigt för att han inte dricker och kissar som han ska, så jag klämmer på hans urinblåsa för att se om han har kissat. Detta gör jag flera gånger varje dag och han tycker nog att jag är hemskt jobbig som gör det, som jag nyss gjorde på han....  Men han kanske fattar varför jag måste göra det....  eller inte, han ju trots allt bara en katt ;)

Nu när det börjar bli kallare är han ju inne mycket mer och då går han på lådan så då kan jag kolla efter hans klumpar när jag gör rent, det är stor skillnad på hans, Tinys och Elsas.

Nehe... nu är klockan snart 22:00 då får jag gå och lägga mig.

Vi ses snart igen!


Ny familjemedlem!

Som de flesta av er redan vet flyttade Elsa in här för 2 veckor sen. Hon har funnit sig tillrätta och de andra 2 har accepterat att hon numera ska bo med oss. Tiny älskar henne när det är sovdax, och ogillar hennne när det är bus på g. Tiny låtyer Elsa sova nära och hon gosar gärna ner sin nos i Elsas päls. Elsa tycker la inte det är jättemysigt att Tiny ska envisas med att tvätta henne hela tiden men hon går med på det. Lucifer tycker nog mest hon är jobbig för att hon hela tiden ska hoppa och leka på honom, Lucifer är lite känslig och har extreeeemt låg smärttröskel. Han verkar tro att Elsa ska göra honom illa....



När Elsa inte kan sova med Tiny sover hon gärna på........



.... lilla datorn....



Nu ska jag hitta på någe annat att göra en stund....

Vi hörs!


Nytt namn på bloggen.

Eftersom man inte kan (så vitt jag vet iaf) byta namn på befintlig blogg skapade jag en ny.
Hoppas jag kan skriva lite oftare än jag gjort på senare tid i den gamla.

Eftersom jag absolut inte trivdes på jobbet är jag nu arbetslös. Har du ett annat jobba åt mig tas det tacksamt emot!

Ja ja... det var det....



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0